fbpx

Mitä nettisivut/kotisivut/verkkosivut maksavat?

Uudet verkkosivut tai verkkosivu-uudistus mielessä? Verkkosivuja on joka lähtöön. Käytännössä sivuston laajuudella on suuri vaikutus siihen, minkä verran sivujen toteutus maksaa. Roomaa ei tarvitse kuitenkaan rakentaa päivässä, vaan liikkeelle pääsee pienemmälläkin. Oleellisinta on, että sivusto on suunniteltu rakenteeltaan skaalautuvaksi. Silloin voit lisätä sivustolle sisältöä, ominaisuuksia ja uusia osioita. Koska tarkoituksenani on auttaa pieniä ja keskisuuria yrityksiä markkinoinnissa, olen tehnyt kaksi eri kokoista verkkosivupakettia, joilla pääset liikkeelle. Mikäli jokin ominaisuus puuttuu, sen voi lisätä sivustolle myöhemmin. Paketeissa ei siis ole mitään turhaa, mutta kuitenkin oleelliset asiat, joilla verkkosivusto vakuuttaa asiakkaasi ja tuo yhteydenottoja. Jos haluat jonkin muun kokonaisuuden, sekin on mahdollista, mutta vaatii tarkemman kartoituksen. Verkkosivupakettien hyvä puoli on siinä, että näet heti, mistä maksat ja kuinka paljon.

Millainen on hyvä verkkosivu?

Verkkosivujen tekijöitä on paljon, ja jokaisella tekijällä on oma näkemyksensä siitä, millainen sivusto on hyvä. Joskus näkemyksen taustalla on myös ansaintalogiikka, joka ei välttämättä ole paras toimintatapa sinun yrityksellesi. Sivusto voi olla rakennettu hyvin jäykäksi, jolloin jokaiseen muutokseen tarvitaan sivuston tekijää tai sivun tekninen rakenne on niin monimutkainen, että itse tehdyt muutokset ja lisäykset saattavat rikkoa sivuston toiminnan.

Kasvukulma tekee ja tarjoaa hyviä verkkosivustoja. Hyvä verkkosivusto on:

 • helppo käyttää paitsi asiakkaallesi, myös sinulle, joka haluat tehdä muokkauksia ja muutoksia sivuillesi
 • skaalautuva ja muokkautuva – uusien sivujen ja elementtien lisääminen sivuille on helppoa
 • teknisesti toimiva ja nopea
 • vakuuttava ja myyvä – sisällöt ovat toimivia ja tuovat yrityksellesi yhteydenottoja ja myyntiä
 • ylläpitokustannuksiltaan järkevä
 • kenen tahansa kehitettävissä ja laajennettavissa – et ole sidottuna yhteen kehittäjään

Verkkosivupaketit

Olen pyrkinyt rakentamaan verkkosivupaketit mahdollisimman selkeiksi ja ymmärrettäviksi. Valmiit palikat eivät silti välttämättä aina osu sinun yrityksesi tarpeisiin. Jos et löydä yrityksellesi sopivaa pakettia alta, ota yhteyttä ja kerro tarpeesi.

S-koko, 490 € + ylläpito

Niin sanottu ländäri, eli laskeutumissivu. Tätä voidaan käyttää yrityksen, tuotteen tai palvelun lyhyeen esittelyyn. Sopii esim. mainoskampanjalle, jolle tehdään mainontaa Googlessa, Facebookissa tai Instagramissa.

Voi myöhemmin laajentaa suuremmaksi sivustoksi.

Rakennus, 490 €

Ylläpitokulu 15 € / kk, 180 € / vuosi. Ylläpitokulu sisältää palvelintilan, julkaisualustan, teeman ja editorin, verkko-osoitteen sekä 10 sähköpostilaatikkoa 12 kk ajaksi.

Kun sivu on toteutettu, pystyt itse lisäämään sivulle sisältöä ja muokkaamaan olemassa olevia sisältöjä.
Tilaa

Yksinkertainen on kaunista. Tämä paketti sisältää vain oleellisen, eikä mitään muuta:

 • 1 sivu
 • Yrityksesi, tuotteesi tai palvelusi sisällöllä ja ulkoasulla
 • Yhteydenottolomake
 • Helppokäyttöinen sivueditori
 • Ylläpito, muokkaus- ja hallintatunnukset
 • 10 sähköpostiosoitetta
 • Verkko-osoite (voidaan käyttää myös vanhaa osoitetta)

Sopii pienelle yritykselle tai kampanjakäyttöön.

M-koko, 1290 € + ylläpito

Pienen yrityksen perussivusto. Tätä voidaan käyttää yrityksen ja sen palveluvalikoiman tai pienen tuotevalikoiman esittelyyn.

Voi myöhemmin laajentaa suuremmaksi sivustoksi.

Rakennus, 1290 €

Ylläpitokulu 20 € / kk, 240 € / vuosi. Ylläpitokulu sisältää palvelintilan, julkaisualustan, teeman ja editorin, verkko-osoitteen sekä 10 sähköpostilaatikkoa 12 kk ajaksi.

Kun sivu on toteutettu, pystyt itse lisäämään sivulle sisältöä ja muokkaamaan olemassa olevia sisältöjä.
Tilaa
Pienen yrityksen syömähammas, joka on helppo laajentaa kokonaiseksi purukalustoksi:
 • Enintään 10 sivun kokonaisuus, valikko ja sivurakenne
 • Yrityksesi, palvelujen ja tuotteiden esittelyllä ja ulkoasulla
 • Ajankohtaista -tiedotepalsta, jota voit itse helposti päivittää
 • Yhteydenottolomake
 • Sosiaalisen median painikkeet ja linkit
 • Helppokäyttöinen sivueditori
 • Ylläpito, muokkaus- ja hallintatunnukset
 • 10 sähköpostiosoitetta
 • Verkko-osoite (voidaan käyttää myös vanhaa osoitetta)
Sopii pienelle yritykselle. Voi sisältää erillisiä kampanjasivuja.

L-koko, 2590 € + ylläpito

Keskisuuren yrityksen perussivusto. Tätä voidaan käyttää yrityksen ja sen palvelutarjonnan sekä tapahtumien ja ajankohtaisten asioiden viestintään.

Suurin Gooderin tuottama pakettisivusto.

Rakennus, 2590 €

Ylläpitokulu 30-50 € / kk, 360-600 € / vuosi. Ylläpitokulu sisältää palvelintilan, julkaisualustan, teeman ja editorin, verkko-osoitteen sekä 20 sähköpostilaatikkoa 12 kk ajaksi.

Kun tilaat tämän kokonaisuuden, olen sinuun yhteydessä ja kartoitan, kuinka paljon palvelimelta ja kokonaisuudelta vaaditaan potkua.
Tilaa
Sivusto, jolla pärjää pitkälle ja jonka päälle voi laajentaa suurempiakin kokonaisuuksia:
 • Enintään 20 staattista, muokattavaa sivua
 • Valikot ja sivuston skaalautuva rakenne
 • Yrityksesi, palvelujen ja tuotteiden esittelyllä ja ulkoasulla
 • Enintään 3 erilaista julkaisupalstaa, esim. uutis-, referenssi-, blogi-, tapahtuma-, tarjous- tai yhteystietopalstat
 • Yhteydenottolomake
 • Sosiaalisen median painikkeet ja linkit
 • Helppokäyttöinen sivueditori
 • Ylläpito, muokkaus- ja hallintatunnukset
 • 20 sähköpostiosoitetta
 • Verkko-osoite (voidaan käyttää myös vanhaa osoitetta)
Sopii pienelle tai keskisuurelle yritykselle. Voi sisältää erillisiä useita erilaisia sivuja ja yksinkertaisia toiminnallisuuksia, kuten blogijulkaisuja, kalustoesittelyitä, mainostettavia autoja, asuntoja, tms. Tai vaikkapa kuvauksia referensseistä ja toteutetuista projekteista. Näitä varten luodaan sivupohja ja listausnäkymä, johon uusia tietoja on helppo lisätä, muokata ja poistaa.

Sivuston ylläpidon hinta riippuu useista tekijöistä, joita ovat mm.

 • verkkopalvelimelta tarvittava tila kuvia, sisältöjä ja tietokantaa varten – mitä enemmän materiaalia, sitä enemmän tarvitaan tilaa
 • verkkopalvelimen teho, mikä yleensä koostuu sekä palvelimen muistista että suorittimesta tai suorittimien määrästä – mitä enemmän sivuilla on kävijöitä tai sovelluksia, jotka vaativat tehoa tai mitä nopeammin sivujen pitää latautua, sitä enemmän tarvitaan tehoa
 • verkkopalvelimen sovellusominaisuudet, esimerkiksi tuki tietokannoille ja sisällönhallintajärjestelmille, kuten WordPress, Joomla tai Drupal – Kasvukulman sivustot tehdään WordPressillä, joten palvelimella pitää olla sille tuki

Sivuston ylläpidon hinta vaihtelee M-koon verkkosivuston 20 € / kk:sta L-koon 30 € – 50 € /kk:ssa. Mikäli halutaan toteuttaa verkkokauppa, on ylläpitokustannus usein 50 €/kk ylöspäin.

Gooderin tarjoama ylläpitokausi (12 kk) sisältää:

 • Verkkopalvelintilan kulut
 • Julkaisualustan päivitykset asiakkaan pyytäessä tai mikäli sille havaitaan tietoturvasyistä tarvetta – esim. lisäosien ja teeman päivitykset
 • Graafisen Elementor Pro -sivustoeditorin vuosilisenssin
 • Tuen sivuston toiminnan ongelmatilanteissa ja 4 tuntia korjaus- ja muokkaustöitä (normaalisti á 120€/h + alv)
 • Verkko-osoitteen (.fi -päätteinen) 12 kk ajalle

Jos yritykselläsi on jo nettisivut ja www-osoite, niitä voidaan mahdollisesti hyödyntää, kunhan varmistetaan, että nykyinen palveluntarjoaja pystyy tarjoamaan tuen WordPressille ja sopimus sisältää riittävän tehokkaan verkkopalvelimen. Tällaisessa tilanteessa kannattaa huomioida, että tällöin Kasvukulma ei vastaa mahdollisista ongelmista verkkopalvelimessa tai sen toiminnassa, eikä virhetilanteista, jotka vaikuttavat sivuston toimintaan tai käytettävyyteen, vaan ne kuuluvat verkkopalvelimen (webhotellin) tarjoajan vastuulle.

Mikäli käytetään olemassa olevaa webhotellia ja domainia (www-osoite), Kasvukulman pitää saada siihen tarvittavat käyttöoikeudet WordPressin asennusta ja hallinnointia varten. Tällöin Kasvukulman ylläpitopalvelusta hyvitetään M-koon sivustossa 5€/kk (ylläpitokulu 15 € / kk), L-koon sivustossa 10 €/kk (ylläpitokulu 20€-40€/kk), ja erikseen hinnoitelluissa projekteissa myös ylläpitokulu määritellään erikseen.

Eikö sivupaketti osu tarpeisiisi? Kerro tarpeesi, sovitaan läpikäynti ja teen sen pohjalta sinulle tarjouksen.

Miten verkkosivut rakennetaan?

Verkkosivusto rakennetaan kerran, mutta sitä ylläpidetään ja se on saatavilla jatkuvasti 24/7/365. Rakennus ja uusien osien toteutus ovat kertatoimenpiteitä, mutta ylläpitokustannus koostuu palvelintilasta, julkaisualustasta, teemasta/editorista ja verkko-osoitteesta:

1. Palvelintila

Verkkosivut tarvitsevat tilan, johon sivusto rakennetaan. Käytännössä tämä on palvelintietokoneella sijaitseva kansio, jolla sijaitseviin tiedostoihin on pääsy internetistä.

2. Julkaisualusta

Julkaisualusta, CMS (Content Management System), on pohja, joka auttaa sivuston toteuttamisessa ja sisältää tiedostot ja tietokannan, jossa sivuston sisällöt ovat.

3. Teema ja editori

Teema on ryhmä koodia, tiedostoja ja koodia, joka määrittelee, miltä sivusto näyttää ja millainen sen ulkoasun rakenne on. Teema voi sisältää myös kehittyneemmän editorin, joka auttaa sivuston muokkaamisessa.

4. Verkko-osoite

Verkko-osoite, eli domain, on selaimelle kirjoitettava osoite, jolla asiakkaat löytävät sivuston internetistä. Verkko-osoite on usein yrityksen nimi lisättynä verkko-osoitteen päätteellä (.fi, .com).

Verkkosivun rakentaminen tapahtuu siten, että ensin hankitaan palvelintila, asennetaan sille julkaisualusta (esim. WordPress), julkaisualustalle asennetaan teema ja editori, ja lisäksi rekisteröidään verkko-osoite, jolla sivustolle pääsee. Sen jälkeen suunnitellaan ja koostetaan verkkosivu ulkoasuineen ja sisältöineen.

5. Suunnittelu

Suunnitellaan sivuston rakenne, visuaalinen ulkoasu ja toiminnallisuudet.

6. Toteutus

Koostetaan sisältö, toteutetaan elementit ja toiminnallisuudet.

7. Esikatselu ja hyväksyntä

Näet, miltä suunniteltu sivusto näyttää ja sille voidaan tehdä korjauksia ja muutoksia.

8. Julkaisu

Sivusto julkaistaan ja se on asiakkaidesi käytössä.

Kun verkkosivusto on rakennettu ja julkaistu, siirrytään ylläpitovaiheeseen. Sivustoa pitää aika ajoin päivittää tietoturvan varmistamiseksi ja sillä käytettyjä elementtejä ja sisältöjä pitää päivittää. Palvelintila, verkko-osoite ja jotkin sivustolla käytetyt editorit tai erikseen ostetut toiminnot veloitetaan yleensä vuosittain (12 kk jaksoissa). Näet ylläpidon hinnan verkkosivupakettien kuvausten ja hintojen yhteydessä.

Tämä verkkosivu käyttää evästeitä ja tallentaa sivustoon liittyvää selaustietoa. Klikkaamalla "Ymmärrän" tai jatkamalla sivuston selaamista hyväksyt sivuston käyttöehdot, evästeet ja selaustiedon hyödyntämisen.