fbpx

Asiakasdialogi ja uutiskirjeet

Yrityksesi menestys pohjautuu osaamiseen, ja sen viestimiseen ja markkinointiin luotettavasti. Ammattimaisesti. Hyvä asiakasdialogi on oleellinen osa asiakaskokemusta ja sen ammattimainen muotoilu on keskeinen tekijä positiivisten asiakaskokemusten luomisesssa, luottamuksen rakentamisessa, tiedonvaihdon tehokkuudessa, brändin maineen parantamisessa ja konfliktien hallinnassa.

Asiakasdialogia tapahtuu kaikkialla

Asiakasdialogia on haastava johtaa yksittäisinä viesteinä, koska se tapahtuu puhelimessa, sähköposteissa, tekstiviesteissä, verkkosivuilla ja chat-palveluissa, sosiaalisessa mediassa, asiakastilaisuuksissa, asiakasfoorumeissa ja palvelu- ja toimipisteissä. Käytännössä kaikkialla, missä yrityksesi tai sen ihmiset voivat olla yhteydessä asiakkaaseen. Yrityksen kulttuuri, työilmapiiri ja johtaminen vaikuttavat eniten asiakasdialogiin, ja jos niissä on ongelmia, ei tilannetta pelasta huippuunsa hiotut yksittäiset asiakasviestit. Jos koet, että yrityksesi tarvitsee apua näiden päävaikuttajien osalta, tutustu Kasvukulman Strategia, suunnittelu ja konsultointi -palveluryhmään valikon kautta. Jos taas koet, että nämä asiat ovat kunnossa, mutta ne eivät välity yrityksesi asiakkaille menevissä viesteissä, uutiskirjeissä ja viestikanavissa, olet oikealla sivulla.

Mikä on onnistunutta asiakasdialogia?

Suomessa on paljon täysin mitään sanomatonta asiakasviestintää, mutta myös monia esimerkkejä todella onnistuneesta viestinnästä. Yksi tällainen esimerkki on Verohallinto, jonka sosiaalisen median viestintä on välillä jopa hulvatonta, mutta sopii silti yhteen virallisen viestinnän kanssa, jota luonnollisesti määräävät myös lait, säädökset ja vaatimukset. Kaikille hulvaton ja humoristinen viestintä ei välttämättä sovi, sillä jos äkkiä ulos puskettu hassunhauska viesti ei ole linjassa yrityksen kulttuurin kanssa, voivat seuraukset olla liiketoiminnan kannalta epämiellyttäviä. On siis tärkeää ymmärtää ja osata lukea, missä kohdissa asiakaskokemusta voi olla rennompi ja mitkä kohdat ovat asiakkaalle mahdollisia kipupisteitä.

Kasvukulma auttaa dialogissa

Kasvukulmalla on kokemusta sekä viestin suunnittelussa ja muotoilussa että teknisissä viestintäympäristöissä ja -työkaluissa, joilla viestit toimitetaan perille. Kun koet, että yritykselläsi on tarvetta viestien ja dialogin kehittämiseen, ota yhteyttä. Asiakasdialogin kehittäminen on pidempiaikainen projekti (ja jatkuva prosessi), jota ei ratkaista yhdellä uutiskirjeellä vaan sillä, että nykyinen viestintä puretaan auki ja peilataan sitä yrityksesi kulttuuriin ja tavoitteisiin.

Tämä verkkosivu käyttää evästeitä ja tallentaa sivustoon liittyvää selaustietoa. Klikkaamalla "Ymmärrän" tai jatkamalla sivuston selaamista hyväksyt sivuston käyttöehdot, evästeet ja selaustiedon hyödyntämisen.